کتاب اسطوره های عشق

اثر دنی دو روژمون از انتشارات نشانه - مترجم: جلال ستاری-دهه 1960

کتاب «اسطوره های عشق» نوشته ی « دنی دو روژمون» متولد ۱۹۰۶ اهل سوئیس و فرانسه زبان است۰ این کتاب به سال ۱۹۶۱ در انتشارات گالیمار به زبان فرانسه منتشر شده است،وتوسط دانشمند ومترجم صاحب نام ایرانی، جلال ستاری با نثری روان و دقیق از فرانسه به فارسی ترجمه شده است ۰نشر نشانه در چاپ اوّل به سال ۱۳۷۴ این کتاب را در ۳۰۱ صفحه به چاپ رسانده و روانه بازار کتاب کرده است.
نویسنده کتاب فوق با نوشته بلند آوازه ی دیگری به نام «عشق و مغرب زمین» ،که پژوهشی روانشناختی و تاریخی و اخلاقی است، مورد توجه اهل تفکر و فرهنگ قرار گرفته است. کتاب «اسطوره های عشق» نیز در امتداد کتابهای دیگر این نویسنده، به موضوع شور و شیفتگی عشق و اساطیر جان واسرار شخص آدمی پرداخته است. در این کتاب به دو اسطوره بزرگ عشق و عاشقی در مغرب زمین ( تریستان و دون ژوان) پرداخته شده و تفکرات تازه ای درباره ی اساطیر کامجویی و شهوانی در فرهنگ غرب و دگردیسی های نوین این اساطیر در شخصیتهای خیالی (در تئاتر و اپرا و رُمان) و شخصیت های حقیقی مورد پژوهش قرار گرفته است.

به زعم نویسنده «هرتصوّری درباره انسان، تصوّری در باب عشق است» و در تعریف عشق شیفتگی می نویسد: « شیفتگی(Passion)نوعی عشق است که از کامیابی فوری و بی درنگ ، روی برمیتابد، از همسایه می گریزد، خواستار فاصله و دوری است، و عنداللزوم برای آنکه درد و زخم خود یا نتایج و عواقب آن را بهتر حس کند و به شور و شوق آید دوری و بُعد می آفریند.»

از این رو نویسنده، تفکرات اساطیریِ دو اسطوره ی بزرگ عشقی مغرب زمین ( تریستان و دون ژوان) را که این نوع عشق را نمایندگی می کنند ، درمثال های زندگی اشخاص حقیقی و خیالی می جوید. در باب عشق شیفتگی، به بررسی تاثیرات اساطیر عشق بر شخصیت های رُمان های { لولیتا «ولادیمیر ناباکوف»، دکتر ژیواگو «بوریس پاستر ناک »، انسان بی صفت «روبرموزیل»} می پردازد.

و همچنین تأثیر این اساطیر در تفکّرات و زندگی اشخاص حقیقی همچون [ کی یرکگور، نیچه و آندره ژید] را مورد بررسی قرار می دهد. و به تأثیر اساطیر عشق برشخص ، فی ذاته، و تبعیت یا تقابل اشخاص حقیقی و خیالی با اساطیر می پردازد. نویسنده در این باب چنین می نگارد:

«زمانی که اساطیر وسوسه مان می کنند، بهتر است بشناسیم و بدانیم که از کجا می آیند و منطق شان ما را به سوی چه چیزی راهبر است، شاید تا حدّی بهتر بتوانیم شخصاٌ خطر کنیم و (مسئولیت) عشق خویش را بر عهده گیریم و به صوب، ذات مان، یعنی برای رسیدن به خویشتن خویش، قدم برداریم، و آنگاه شاید اندکی آزادتر باشیم.»

نویسنده کتاب،به موضوع کامجویی، شهوت گرایی و عشق و شیفتگی و اساطیر جان پرداخته، و موضوعی را که در فرهنگ غرب ،توسط روانشناسی نوین و فلسفه اجتماعی و دین مسیحیت مورد حمله و سرکوب بوده و یا نوعی بیماری تلقی می شده، با دید تازه تر وپژوهش دقیق تری مطرح کرده است.

«…..من کوشیده ام تا مناسبات دیالکتیکی میان عشق و شخص انسان، یعنی رابطه جدلی میان دو واقعیتی را باز یابم که آن دو بزرگمرد( مارکس و فروید) به اقتضای دستگاه و نظام فکریشان که در عین حال ثمر بخش و کارآمد و بسته و محدود بود، ناگزیر از حذف یا واپس زدن شان شدند.»


خرید کتاب اسطوره های عشق
جستجوی کتاب اسطوره های عشق در گودریدز

معرفی کتاب اسطوره های عشق از نگاه کاربران
کتاب های مرتبط با - کتاب اسطوره های عشق


 کتاب در آبادی
 کتاب Pale Fire
 کتاب کودکی لیوورس
 کتاب دفاع از مارکس
 کتاب خواب در حکومت توتالیتر
 کتاب دری در کار نیست